Arta de a fi șomer cu studii aprofundate, dar renegate

528
Ștefania Aprozianu intenționează să dea în judecată Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) pe motiv că i-a încălcat acesteia dreptul de a candida pentru un post de profesor la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" (CNRM). Reprezentanții ISJ motivează refuzul de a primi candidatura pe postul respectiv prin faptul că profilul artistic pe care Ștefania l-a urmat este prea general.

CV-ul consistent dăunează grav angajării
Ștefania Aprozianu a urmat cursurile Liceului de Artă Constanța, a absolvit Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea, specializarea sculptură. A urmat cursurile celei de-a doua facultăți cu profil artistic, Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius", specializarea Pedagogia artei, deține un masterat în grafică, urmat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice și, în prezent, este doctorand pe specializarea Biblică - Noul Testament, la Facultatea de Teologie din cadrul Universității "Ovidius".
Și, totuși, nu este de-ajuns pentru ocuparea unui post de profesor la Colegiul Național "Regina Maria".

Prea multă carte strică…
Pe 11 iulie, Ștefania a susținut proba practică pentru un post de profesor la Palatul Copiilor, pentru că, după cum susține ea, opțiunea de a preda la Colegiul Național "Regina Maria" nu i-a fost acceptată. În urma acestui fapt, Ștefania a întocmit o petiție prin care denunța refuzul care o nedreptățea. Conform reprezentanților ISJ, Ștefania Aprozianu nu se încadrează în rigorile CNRM din cauza naturii profilului: "Avem o metodologie pe care trebuie să o respectăm, peste care nu putem trece. Domnișoara are un profil de studiu prea general și pentru a preda la Colegiul «Regina Maria» are nevoie de specializare exactă", a explicat Niță Manolescu, inspector de specialitate pe Arte Plastice în cadrul ISJ.
Conform metodologiei examenului de titularizare, domeniul general impus candidaților este cel al "artelor vizuale", domeniu pe care Ștefania Aprozianu l-a urmat pe tot parcursul studiilor, ocazie cu care s-a specializat pe domeniile sculptură, grafică, pedagogia artei și artă religioasă. Două facultăți, un masterat și un doctorat în curs de desfășurare nu au fost, însă, de ajuns pentru a se califica pentru un post de profesor la CNRM, deși a avut experiență în instituția respectivă în perioada 25 martie - 31 august, când a predat arta modelajului pe post de suplinitor calificat.

Orice în afară de Colegiul Național de Arte!
Ca majoritatea absolvenților cu profil artistic, Ștefania se consideră un artist și de aceea își dorește ca munca ei să atingă plenitudinea într-un liceu cu profil artistic: "Nu vreau să predau pentru oameni care nu vor aplica niciodată arta în viața lor", ne-a declarat. Tocmai de aceea, ea intenționează să dea în judecată Inspectoratul Școlar Județean pentru încălcarea drepturilor omului: "Au făcut un abuz…încă unul pe lângă toate celelalte… aceste lucruri se întâmplă din disprețul pe care îl au față de mine", a spus Ștefania Aprozianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9945 secunde