Atentate la Bruxelles: De ce a fost eliberat suspectul Faycal Cheffou

114
Atentate la Bruxelles: De ce a fost eliberat suspectul Faycal Cheffou - imag-1459251913.jpg

Articole recomandate

Faycal Cheffou, suspectul în cazul atentatelor de la Bruxelles acuzat de terorism, dar care a fost eliberat luni din detenție, are ''un alibi credibil'' și sigur nu era ''bărbatul cu pălărie'' înregistrat de camerele video la aeroport înainte de explozii'', a afirmat marți avocatul său, Olivier Martins, citat de agenția Reuters. 


Potrivit lui Olivier Martins, nu există dovezi medico-legale în legătură cu clientul său, Faycal Cheffou, la scena atentatelor și că el a fost acuzat pe baza mărturiilor unui șofer de taxi, care i-a dus pe presupușii atacatori la aeroport.

Cheffou a fost pus în libertate după patru zile de la arestarea sa în apropiere de biroul procurorului din Bruxelles.

Unele media spun că Cheffou este bărbatul din imaginile înregistrărilor pe camerele video de la aeroportul din Bruxelles, alături de cei doi indivizi care și-au detonat explozibilii, și că eliberarea sa este o lovitură dură dată anchetei ce a dus la arestarea mai multor persoane pentru infracțiuni mai mici în diverse locuri în Belgia și Olanda, în Italia și Franța.

''Cheffou era acasă și aceasta s-a putut confirma datorită apelurilor sale telefonice. A fost posibil să se confirme faptul că el era cu mobilul său în acel moment și că în acel moment el era acasă'', a declarat Martins.

''I-am cerut judecătorului să-l elibereze de urgență'', a afirmat Martins, adăugând că nu au fost găsite amprente digitale sau urme ADN având legătură cu el la locul atentatelor.

Martins a mai spus că Cheffou, pentru moment, este acuzat în mod oficial, dar că nu va mai fi cazul pentru mai mult timp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4684 secunde