Atenționare de călătorie pentru Grecia – Atena paralizată de ample manifestații

480
Atenționare de călătorie pentru Grecia – Atena paralizată de ample manifestații - img-1700155353.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că poliţia locală a luat măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere, în urma anunţării unor acţiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studenţeşti desfăşurate în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare.


Demonstraţiile au loc de joi până sâmbătă şi vizează zona centrală a Atenei, fără a se limita la aceasta.


În ziua de vineri sunt anunţate următoarele restricţii de circulaţie:


* începând cu ora 12,00 va fi interzisă circulaţia autoturismelor în centrul Atenei (Bdul. Panepistimio, Piaţa Syntagma, Piaţa Omonia, Universitatea Politehnică, Bulevardul Alexandras, Strada Ermou) până la sfârşitul manifestaţiilor, care au ca destinaţie finală Ambasada SUA în Republica Elenă (Bulevardul Vasilis Sophias);


* începând cu ora 12,00 este închisă circulaţia rutieră pe Bulevardul Kifisias pe tronsonul între Bulevardul Katehaki (lângă clădirea Ambasadei Statului Israel în Republica Elenă) şi Bulevardul Alexandras;


* începând cu ora 14,00, vor fi închise staţiile de metrou Syntagma, Monastiraki, Megaro Mousikis, Panepistimio;


* autobuzul X95 express Syntagma - Aeroport va avea traseul limitat până la staţia de metrou Katehaki.


Cetăţenilor li se recomandă să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile şi în cazul în care există o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.


MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3491 secunde