Atenţionare de călătorie pentru Islanda. Se menţin riscurile asociate erupţiei vulcanice în zona Sundhnjukagigar

158
Atenţionare de călătorie pentru Islanda. Se menţin riscurile asociate erupţiei vulcanice în zona Sundhnjukagigar - avertizare-calatorie-islanda-1706900240.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Islanda că autorităţile locale menţin în atenţie riscurile asociate activităţii vulcanice latente (erupţii, seisme, avalanşe şi valuri) în zona Sundhnjukagigar, la aproximativ patru kilometri nord-est de oraşul Grindavik.

"Până la stingerea activităţii vulcanice, Apărarea Civilă islandeză a solicitat cetăţenilor şi turiştilor să nu se deplaseze în zona afectată, iar cei care au nevoie de asistenţă pot contacta numărul unic de urgenţă 112, iar pentru alte informaţii suplimentare pot contacta linia de asistenţă a Crucii Roşii la 1717", informează MAE.

Conform sursei citate, sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez la adresa web https://www.almannavarnir.is, al Oficiului Meteorologic al Islandei https://en.vedur.is şi pe pagina web https://safetravel.is.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Islanda: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor islandeze şi să consulte paginile de Internet https://copenhaga.mae.ro, www.meteoalarm.org şi www.mae.ro şi reaminteşte românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4896 secunde