Avantajele pe care le are România în fața AGRESIUNII RUSIEI

2563
Avantajele pe care le are România în fața AGRESIUNII RUSIEI - putin-1412247920.jpg

Articole recomandate

Parlamentarul creștin-democrat Günter Krichbaum, șeful Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, consideră că Ungaria, România și Bulgaria nu riscă o "putinizare", dar vede unele motive de îngrijorare în ceea ce privește evoluția situației politice interne din aceste țări.

Criticii avertizează asupra unei "putinizări" a Ungariei, României și Bulgariei și a unei orientări a acestora către est. Günter Krichbaum consideră însă că înainte de a face această remarcă trebuie definit termenul de "putinizare".

Dacă prin "putinizare" se înțelege creșterea influenței Rusiei asupra deciziilor de politică internă și externă a unor țări membre UE, el susține că nu vede o astfel de evoluție. "Dimpotrivă, de vreme ce toate cele 28 de state membre au sporit sancțiunile împotriva Rusiei. În România, de exemplu, rezervele față de Moscova și fanteziile pansovietice sunt considerabile. Prin conflictul înghețat din Transnistria, România are un conflict cauzat de Rusia chiar la ușa ei", a declarat parlamentarul german într-un interviu publicat de Deutsche Welle în pagina electronică.

Prin anexarea Crimeei, situația din regiune s-a schimbat per ansamblu, iar președintele rus Vladimir Putin nu poate spera la susținere sau simpatie aici, consideră el. "Mai mult, țările din centrul și estul Europei pot vedea clar că apartenența la UE și NATO le protejează de agresiunea lui Putin. Dacă Ucraina ar fi fost membră UE sau NATO, Rusia probabil că nu ar fi riscat să anexeze Crimeea ilegal", susține Krichbaum, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5853 secunde