Avion al companiei Air Asia, DAT DISPĂRUT. 162 de persoane erau la bord

158
Avion al companiei Air Asia, DAT DISPĂRUT. 162 de persoane erau la bord - airasia-1419752907.jpg

Articole recomandate

Un avion al companiei Air Asia a fost dat dispărut duminică, anunță BBC. Potrivit primelor informații, cursa QZ 8501 care călătorea din Indonezia către Singapore a dispărut de pe radare. Presa indoneziană anunță că 162 de persoane erau la bord. Avionul ar fi pierdut contactul cu Jakarta, la 7.00 ora locală. Potrivit unui oficial, pilotul avionului ar fi cerut permisiunea pentru o rută neobișnuită înainte de a pierde contactul cu autoritățile.
Avionul Air Asia a decolat la ora locală 5.20, (0.20 în România), de pe aeroportul din Surabaya, Indonezia și urma să aterizeze la Singapore. Controlorii de zbor au pierdut legătura cu avionul după aproape o oră de la decolare, a anunțat pe Twitter compania malaeziană la 05:47 ora României.



Aeronava are la bord 162 de oameni - 155 de pasageri, doi piloți și cinci membri ai echipajului, potrivit BBC. Cei 155 de pasageri de la bordul avionului sunt 138 de adulți, 16 copii și un bebeluș, informează compania Air Asia într-un comunicat. Pasagerii sunt de naționalități diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian și 1 singaporez. 


Postul TV CCTV anunță ulterior că epava avionului a fost decoperită lângă Insula Belitlung, în Marea Java, informațiile nefiind însă confirmate de autorități.



Pilotul avionului de tip Airbus aparținând companiei AirAsia care a dispărut între Indonezia și Singapore duminică dimineața - zborul QZ8501 - a cerut să "devieze" de la planul de zbor din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat compania malaysiană, relatează AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde