Barack Obama, "exasperat". SUA riscă să se afle în incapacitate de plată

127
Barack Obama,

Articole recomandate

Republicanii din Camera Reprezentanților, care se opun reformei asigurărilor de sănătate promulgată de Obama, refuză să voteze un buget care nu va suprima finanțarea. Aceștia au amenințat de asemenea că vor lega această problemă de cea a ridicării plafonului datoriei.


Președintele Statelor Unite Barack Obama a recunoscut miercuri că este "exasperat" de criza bugetară provocată de Congres și apreciază că Wall Street ar trebui să fie "îngrijorat" de consecințele acestui blocaj, relatează AFP. "De la începutul președinției mele, am făcut eforturi puternice pentru a lucra alături de republicani, reținându-mi declarațiile (...) Unii spun că sunt prea calm", a declarat Obama pentru televiziunea CNBC, în a doua zi a unei paralizări a statului federal provocată de un dezacord privind bugetul în Congres.


"Evident, sunt exasperat, deoarece (această criză) este complet inutilă", a adăugat președintele, repetând că nu va negocia cu adversarii republicani asupra unei ridicări a plafonului datoriei, necesară conform Trezoreriei până la 17 octombrie. Dacă Congresul nu își dă acordul, Statele Unite riscă să se afle în incapacitate de plată începând de la această dată, o situație fără precedent, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde