Baraj ucrainean distrus! „Pericolul unei catastrofe nucleare creşte rapid”

320
Baraj ucrainean distrus! „Pericolul unei catastrofe nucleare creşte rapid” - 1-1686039495.jpg

Articole de la același autor

Pericolul unei catastrofe nucleare la centrala Zaporojie creşte rapid, a avertizat, marţi, 6 iunie, un consilier al Preşedinţiei ucrainene, după distrugerea cel puţin parţială a barajului hidrocentralei Kahovka, situat la 150 de km de centrala nucleară, informează agenţia AFP.

„Lumea se află încă o dată în pragul unei catastrofe nucleare, pentru că centrala nucleară Zaporojie şi-a pierdut sursa de răcire. Iar acest pericol creşte acum rapid”, a deplâns Mihailo Podoliak într-un mesaj adresat unor jurnalişti.

Armata ucraineană a acuzat Rusia într-un comunicat că se află în spatele exploziei de la hidrocentrala Kahovka. Preşedintele Volodimir Zelenski a convocat de urgenţă consiliul său de securitate, a anunţat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, care a denunţat o „crimă de război”.

Cu toate acestea, conducerea centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată în prezent sub ocupaţie rusă, a afirmat că distrugerea parţială a barajului hidrocentralei Kahovka, a cărui apă serveşte la răcirea centralei, nu reprezintă deocamdată o ameninţare pentru instalaţie.

„La ora actuală, nu există o ameninţare pentru securitatea centralei nucleare Zaporojie. Cinci blocuri sunt oprite la rece, unul este pe «oprire la cald». Nivelul apei din bazinul de răcire nu s-a schimbat”, a anunţat pe Telegram directorul centralei nucleare Zaporojie, instalat de regimul de ocupaţie rus.

XXX

Distrugerea de către Rusia a hidrocentralei de la Kahovka confirmă faptul că forţele Moscovei trebuie să fie alungate din întreaga Ucraină, a afirmat preşedintele Zelenski.

„Terorişti ruşi. Distrugerea barajului hidrocentralei de la Kahovka doar confirmă pentru întreaga lume că ei trebuie să fie alungaţi din fiecare colţ al teritoriului ucrainean”, a scris Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Nici măcar un singur metru nu trebuie să fie lăsat în mâinile lor, pentru că ei folosesc fiecare metru pentru teroare”, a adăugat şeful statului ucrainean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4178 secunde