Bătălia pentru Donbas a început. Oficial ucrainean: "Nu mai e niciun oraș unde să fii în siguranță"

187
Bătălia pentru Donbas a început. Oficial ucrainean:

Articole de la același autor

desfășurare, a declarat președintele Volodimir Zelenski. La rândul său, un oficial ucrainean a declarat că nu mai e niciun oraș, niciun sat unde să fii în siguranță în Ucraina. Autoritățile ucrainene afirmă că în bombardamentele rușilor asupra mai multor orașe din țară au murit cel puțin 17 persoane, șapte dintre ele după ce mai multe rachete au lovit orașul Liov.

Un comandant al regimentului Azov atrage atenția printr-o postare pe Telegram că rușii trag intenționat asupra uzinei Azovstal, unde se adăpostesc oameni de toate vârstele, femei, copii și familii ale apărătorilor din Mariupol.


Locotenent-colonelul Denis Prokopenko este comandantul uneia dintre unitățile ucrainene care apără orașul-port Mariupol.

Potrivit lui Prokopenko, cei care se adăposteau în uzină au găsit acolo singurul adăpost disponibil lângă soldații ucraineni, care încă apără orașul de invadatorii ruși. „Ocupanții ruși și împuternicitul lor din Lugansk/Donețk știu despre civili și trag de bunăvoie asupra fabricii. Folosesc bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de distrugere a buncărelor și toate tipurile de artilerie, atât terestre, cât și navale”, a spus Prokopenko.


„Teatrul orașului, maternitatea, școlile, grădinițele și casele au fost distruse de cei care acum oferă civililor evacuare și siguranță. Sunt aceiași oameni și nimeni nu îi crede”, a adăugat el.


Președintele francez Emmanuel Macron afirmă că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin a încetat după masacrele descoperite în Bucha și în alte orașe ucrainene invadate de ruși, relatează The Guardian.


„De la masacrele pe care le-am descoperit în Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă întorsătură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac pe viitor”, a declarat Macron la un post de televiziune. Rusia a spus despre masacrul de la Bucha că ar fi un fals monstruos menit să denigreze armata rusă.


Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni și nu a mers la Kiev, Macron a spus că nu este nevoie de încă o demonstrație de sprijin și că, la un moment dat, se va duce acolo.


„Mă voi întoarce la Kiev, dar mă voi duce acolo să fac ceva util, nu doar să călătoresc pur și simplu”, a spus Macron, adăugând că a vorbit de circa 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.


Forțele ucrainene au lovit un sat din apropierea graniței dintre Rusia și Ucraina, rănind un localnic, a acuzat marți guvernatorul regiunii ruse Belgorod, potrivit Reuters.
 

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a făcut anunțul pe Telegram, fără să precizeze dacă satul Golovcino a fost atacat cu artileria, cu mortiere, rachete sau dacă a fost un atac aerian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3896 secunde