Belarus, vizat de sancţiuni americane pentru ajutorul acordat efortului de război al Rusiei în Ucraina

459
Belarus, vizat de sancţiuni americane pentru ajutorul acordat efortului de război al Rusiei în Ucraina - 1-1701851808.jpg
Washingtonul a anunţat o serie de sancţiuni împotriva a aproximativ 10 personalităţi şi entităţi belaruse, acuzate că au sprijinit efortul de război al Rusiei în Ucraina, în special răpirea copiilor ucraineni în regiunile ocupate de trupele ruse, informează agenţia AFP.

Printre cei vizaţi, se află secretarul general al Crucii Roşii din Belarus, Dmitri Şevţov, pentru că a asistat Rusia în transferul mai multor sute de mii de copii ucraineni.

Potrivit Trezoreriei americane, Şevţov afirmase în cursul unei vizite la Luhansk că „organizaţia sa este implicată activ în transferul copiilor ucraineni din zonele ocupate de Rusia spre Belarus”, estimând de altfel că 700 de copii sunt vizaţi direct.

Crucea Roşie belarusă a fost suspendată de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) după ce a refuzat să-l demită pe Şevţov, aşa cum ceruse CICR.

Altă ţintă a sancţiunilor, întreprinderile publice BelOMO, care fabrică arme de calibru mic, şi filialele sale, Alevkurp, precum şi toţi principalii lor ingineri, acuzaţi de participare directă la efortul de război rus.

Sancţiunile vizează de asemenea o serie de personalităţi şi întreprinderi locale care îl susţin financiar pe preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, printre care mai multe companii publice în sectoarele industrial, lemnului şi logisticii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde