Bombardamente în Odesa și Nicolaev. Situația din Lisiceansk este extrem de dificilă

278
Bombardamente în Odesa și Nicolaev. Situația din Lisiceansk este extrem de dificilă - fondrazboiodesa-1656691834.jpg

Articole de la același autor

Cel puţin 17 persoane au fost ucise în urma unor atacuri ale rușilor asupra unor clădiri din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei. Atacurile vin în contextul în care NATO a promis joi sprijinul său neclintit Ucrainei, la încheierea summitului de la Madrid. Totodată, situația în orașul Lisiceansk din estul Ucrainei este extrem de dificilă, deoarece bombardamentele continue ale forțelor ruse fac imposibilă evacuarea civililor, spun oficialii ucraineni.

Severodonețk a căzut, iar acum trupele ruse încearcă să preia controlul total asupra orașului vecin, Lisiceansk. Soldații ucraineni rezistă și speră că, în cele din urmă, vor ieși victorioși. Însă oamenii de acolo trăiesc zi de zi cu teama că pot muri în orice moment.


Cel puțin 17 oameni au fost uciși după ce două rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de agrement în orașul-port Odesa, vineri dimineață, au declarat oficialii ucraineni, citați de The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Odesa, Serghei Bratchuk, a transmis printr-un mesaj pe Telegram că o rachetă inamică a lovit orașul-port. „Din păcate, există victime”, a adăugat el.


Ulterior, Bratchuk a precizat că atacul cu rachetă a fost lansat din direcția Mării Negre.

„O rachetă a lovit o clădire rezidențială de nouă etaje, cealaltă un centru de agrement din regiunea Belgorod-Nistru”, a spus el.

Serviciul de Stat pentru situații de Urgență al Ucrainei a transmis că, vineri, la ora 6 dimineața, 14 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite – inclusiv trei copii – în atacul asupra blocului.

Trei persoane – inclusiv un copil – au fost ucise într-un atac separat asupra centrului de agrement, iar una a fost rănită, a spus SES.


Și la Nicolaev s-au auzit vineri dimineață în jur de 10 explozii, potrivit martorilor.

Pe de altă parte, Ucraina a început să exporte energie electrică într-un mod semnificativ spre Uniunea Europeană, prin România, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski.


„S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană”, a afirmat preşedintele Ucrainei. „Ne pregătim să creştem livrările”, a adăugat Zelenski, subliniind că electricitatea ucraineană poate înlocui o parte considerabilă din gazul rusesc consumat de europeni. „Nu este doar o chestiune de venituri din export pentru noi, este o chestiune de securitate pentru întreaga Europă”, a adăugat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4521 secunde