Boris Pistorius: Germania trebuie să îşi pună problema serviciului militar obligatoriu

220
Boris Pistorius: Germania trebuie să îşi pună problema serviciului militar obligatoriu - 1-1706774324.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, este de părere că, având în vedere situaţia de securitate şi nevoile armatei, Germania trebuie să ia în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu, notează agenţia AFP.

„Trebuie să ne întrebăm cine urmează să apere această ţară când lucrurile devin serioase”, a declarat Boris Pistorius în cursul unei dezbateri asupra bugetului în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german. „Nu putem ignora această dezbatere”, a spus el, fără a se angaja în problema serviciului militar. „Fiecare model are nevoie de o majoritate politică şi de o societate care să-l susţină”, a continuat ministrul apărării.

În plus, el a reafirmat nevoia de a întări Bundeswehr-ul, armata germană, şi, prin urmare, de a creşte cheltuielile pentru apărare.

Pe de altă parte, ministrul a salutat faptul că Germania a atins pentru prima dată după decenii obiectivul NATO, potrivit căruia ţările membre trebuie să aloce cel puţin 2% din bugetul lor pentru apărare. Cu un buget federal la apărare cu o sumă record de 72 de miliarde de euro, este vorba de 2,1%, a precizat Boris Pistorius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde