Bulgaria susținută de socialiștii europeni pentru a intra în Schengen

432
Partidul Socialiștilor Europeni (PES) susține ferm aderarea Bulgariei la spațiul Schengen cât mai curând posibil, a declarat secretarul general al PES, Philip Cordery. "Sunt convins că dacă (liderul Partidului Socialist Bulgar) Serghei Stanișev ar mai fi prim-ministru și dacă Ivaylo Kalfin ar fi președintele Bulgariei acum, Bulgaria ar face deja parte din spațiul Schengen", a declarat Cordery ieri, într-un interviu pentru postul de radio Darik. Cordery se află în Bulgaria pentru a-și exprima sprijinul pentru candidații socialiști la alegerile prezidențiale și locale din 23 octombrie, informează Novinite.com.

Kalfin, care a fost ministru de Externe în Cabinetul lui Stanișev (2005-2009) este candidatul Partidului Socialist la postul de președinte al țării.

În cursul vizitei sale, Cordery a subli-niat că Olanda și Finlanda, țările care s-au opus în mod decisiv aderării Bulgariei la spațiul Schengen, sunt conduse de formațiuni care au legă-tură cu Partidul Popular European.

Miniștrii de Interne ai UE au amânat în septembrie luarea unei decizii privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, din cauza opoziției Olandei și Finlandei, care și-au exprimat îngrijorările privind corupția și crima organizată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cea mai șocantă campanie antifumat
Pagina a fost generata in 0.2777 secunde