Bulgaria vrea să ia măsuri pentru reducerea taxei de tranzit pe podul Giurgiu-Ruse

415
Guvernul bulgar va include subiectul taxei de trecere a podului peste Dunăre între Giurgiu și Ruse pe agenda săptămânală și va lua măsuri pentru reducerea acesteia, a declarat Plamen Nunev, un parlamentar bulgar din partidul aflat la putere, GERB.
"Premierul Boiko Borisov a spus clar, când a vizitat ultima oară Româ-nia, că Bulgaria va lua măsuri pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre. Acesta a fost unul dintre primele subiecte discutate în timpul vizitei sale la București. Bulgaria așteaptă o poziție din partea României, dar ministrul nostru pentru Dezvoltare Regională, Rosen Plevneliev, lucrează asupra unei analize a situației și o propunere în acest sens va fi prezentată în curând Consiliului de Miniștri, pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre", a afirmat Nunev.
În prezent, taxa pentru autoturisme pentru o călătorie dus-întors pe singurul pod operațional în sectorul româno-bulgar al Dunării este de 12 euro. Locuitorii orașului Ruse au protestat de mai multe ori față de existența acestei taxe, sperând că ea va fi anulată sau redusă substanțial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 August 2009
Stire din Sport : Start lansat pentru "marinari"
Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Sport : Primul pas spre promovare
Pagina a fost generata in 0.3876 secunde