La Soci

Concurs Bush și Putin au dansat pe muzică populară și au mâncat clătite

529

Articole recomandate

Președintele american George W. Bush a dansat sâmbătă pe muzică populară rusă alături de omologul său Vladimir Putin și a luat masa cu acesta și succesorul său, Dmitri Medvedev, transmite Reuters.
Bush a mers la Soci, pe litoralul rus al Mării Negre, la reședința de vacanță favorită a liderului rus, cu care are o relație personală bună, în pofida divergențelor lor politice.
Vizita lui Bush la Soci, probabil ultima sa întâlnire cu Putin în calitate de președinte, are scopul de a calma tensiunile bilaterale, provocate în ultimele luni de mai multe dosare și mai ales de a face progrese în cel al scutului american antirachetă, căruia Moscova i se opune.
Prima dată când s-a întâlnit cu Putin, în urmă cu șapte ani, Bush a spus că a reușit să privească în "sufletul" liderului rus și de atunci relațiile lor călduroase au ajutat la atenuarea mai multor conflicte care au răcit relațiile dintre administrațiile lor.
Demonstrând că relațiile lor personale sunt intacte, cei doi lideri s-au îmbrățișat la sosirea lui Bush, au glumit și și-au zâmbit. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Dana Perino, a descris atmosfera drept relaxată, în ton cu relația caldă pe care cei doi lideri și-au construit-o în ultimii ani în peste 20 de întâlniri.
Celor doi lideri li s-a alăturat la dineu Dmitri Medvedev, care va prelua președinția rusă luna viitoare. Purtătoarea de cuvânt a declarat că cei doi și-au început "noua relație cu dreptul". Meniul dineului a cuprins printre altele clătite cu caviar roșu și plăcintă cu fructe de pădure și înghețată.
Potrivit lui Perino, la un moment dat, Bush și Putin au urcat pe scenă pentru a dansa alături de un ansamblu folcloric care le oferea un spectacol.
Cei doi lideri au abordat ieri dosarul scutului antirachetă, în care Washingtonul a propus Moscovei unele garanții apreciate drept satisfăcătoare de partea rusă.
Statele Unite și Rusia sunt interesate de crearea unui sistem de apărare antirachetă comun, în care cele două țări ar participa ca parteneri egali, au arătat președinții american și rus, George W. Bush și Vladimir Putin într-o declarație comună de duminică, transmite Reuters.
Statele Unite vor să își "intensifice" dialogul cu privire la apărarea antirachetă, iar noile propuneri americane în acest dosar ar putea ajuta la calmarea temerilor ruse, se arată în declarație.
Rusia își menține opoziția față de planurile americane de a desfășura elemente ale scutului antirachetă în Polonia și Cehia.
Pe de altă parte, cei doi președinți au adoptat un cadrul strategic care ar trebui să reglementeze relațiile bilaterale și după încheierea mandatelor lor, în mai pentru Putin, în ianuarie pentru Bush.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8338 secunde