Canada va primi 25.000 de refugiați până în februarie

94
Canada va primi 25.000 de refugiați până în februarie - refugiati-1448437607.jpg

Articole recomandate

Canada va primi 10.000 de refugiați sirieni până la sfârșitul anului și încă 15.000 în ianuarie și februarie, a precizat marți guvernul liberal în fruntea căruia se află Justin Trudeau, informează B1.ro.

Acesta intenționa să-i primească pe toți până la sfârșitul lunii decembrie.

Ottawa va pune în funcțiune un pod aerian din primele zile ale lunii decembrie pentru a-și îndeplini această misiune.

Prelungirea primirii celorlalți imigranți este cauzată de aspectele sanitare și de securitate a spus ministrul Securității publice, Ralph Goodale.

"Siguranța și securitatea au fost întotdeauna în fruntea listei noastre de priorități", a spus el.

Refugiații vor fi aduși din Iordania, Turcia și Liban, conform informațiilor guvernului canadian. Aproximativ 500 de agenți consulari au mers în țările respective pentru a urmări cum stau lucrurile.

Administrația de la Ottawa va acționa în comun cu Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru a selecta persoanele ce vor fi primite.

Scopul Canadei este de a ajuta familiile și "femeile cele mai vulnerabile". În ceea ce privește bărbații, doar cei homosexuali su celibatarii însoțiți de alți membri ai familiei vor fi primiți în statul canadian. Această decizie este de fapt o selecție cu scopul de a rupe suspiciunile oamenilor cu privire la atentatele din capitala Franței în care ar fi fost implicați sirieni.

Guvernul Canadian consideră că 678 milioane de dolari canadieni, adică 478 milioane de euro va fi costul transferului și al integrării timp de șase ani ale refugiaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4292 secunde