Cancelarul Austriei vrea încetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE

186
Cancelarul Austriei vrea încetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE - cancelarulaustriei-1470318386.jpg

Articole recomandate

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat că va discuta cu șefii de guverne europeni încetarea negocierilor cu Turcia pentru ade-rarea la Uniunea Europeană, ca urmare a deficitelor democratice și economice ale acestei țări.

Într-un interviu acordat televiziunii austriece ORF, citat de Reuters, Kern a fost mai tranșant decât liderii europeni care și-au exprimat până acum îngrijorarea privind reprimarea dizidenților de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Eventuala reintroducere a pedepsei cu moartea în Turcia a fost deja calificată drept o limită peste care nu se poate trece și care ar împiedica intrarea Turciei în UE.

Kern spune însă că aderarea Turciei este oricum o "ficțiune diplomatică" și afirmă că "am face bine să spunem acum că apăsăm pe butonul de resetare".

"Știm că standardele democratice sunt clar insuficiente pentru a justifica aderarea Turciei. Chestiunea eco-nomică este la fel de importantă, deoarece economia Turciei este prea departe de media europeană",a declarat cancelarul.

Întrebat dacă Austria va propune oficial la Consiliul European din 16 septembrie întreruperea negocierilor de aderare, Kern a răspuns că va "începe o discuție pe acest subiect. Vom cere un concept alternativ". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2838 secunde