Cântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock belgiene, a murit la 72 de ani

130
Cântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock belgiene, a murit la 72 de ani - cantaretmort-1650884341.jpg
Cântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock belgiene, devenit celebru pentru vocea lui răguşită cu accent flamand, coafura lui mereu dezordonată şi excesele sale din viaţa privată, a murit sâmbătă la vârsta de 72 de ani, din cauza unui cancer, informează AFP.


Artistul belgian, comparat uneori în ţara lui natală cu Alain Bashung şi cu Tom Waits, a anunţat în februarie 2020 că suferea de un cancer al pancreasului.


„Ne va lipsi tuturor, dar va fi mereu alături de noi graţie muzicii sale, care l-a ajutat să reziste până la sfârşit”, a declarat agentul său, Filip De Groote.


Născut pe 21 mai 1949 în Ostende, oraş de pe coasta flamandă a Belgiei, de care a rămas foarte ataşat şi pe care l-a evocat în multe dintre cântecele sale, Arno Hintjens a debutat în cadrul grupului TC Matic în anii 1980 cu cântecul „Putain, putain” (C'est vachement bien, nous sommes quand meme tous des Europeens), reluat recent în duet alături de un alt artist belgian celebru, Stromae.


După destrămarea grupului TC Matic, Arno a devenit apoi cunoscut publicului larg în calitate de artist solo, graţie unor cântece precum „Les yeux de ma mere”.



Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.652 secunde