Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo și-a anunțat plecarea

90
Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo și-a anunțat plecarea - 1421155948355cached-1432018319.jpg

Articole recomandate

Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, și-a anunțat plecarea de la ziarul satiric francez din lipsă de "inspirație", într-un interviu difuzat de site-ul cotidianului Liberation, relatează AFP.


"Este o alegere foarte personală", a explicat el, confirmând o informație a site-ului Médiapart. "Dacă plec, este pentru că îmi este dificil să lucrez asupra actualității", a spus autorul primei pagini controversate în care a fost reprezentat profetul Mahomed după atentatul de la 7 ianuarie de la redacția săptămânalului.


Reamintim că un atentat terorist împotriva revistei Charlie Hebdo a avut loc la Paris, la 7 ianuarie 2015, în jurul orei locale 11:30. Procurorii parizieni au confirmat că 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Doi atacatori mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate. Charlie Hebdo este o revistă săptămânală satirică franceză, care își asumă un ton provocator, a creat frecvent polemici, cele mai recente în legătură cu Islamul. Cea mai controversată a fost cea privind caricaturile cu profetul Mahomed.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde