Carlos Șacalul face greva foamei în închisoare

917
Carlos Șacalul face greva foamei în închisoare - 1956carlossacalulilichramirezsan-1319583083.jpg
Ilich Ramirez Sanchez, supranumit Carlos, o figură importantă a terorismului internațional, "își va continua în mod radical greva foamei începută la 18 octombrie" atât timp cât va fi menținut la izolare, a anunțat avocatul său, Francis Vuillemin.

Venezuelanul în vârstă de 62 de ani este deținut în prezent la închisoarea Sante din Paris, în așteptarea unui nou proces în perioada 7 noiembrie - 16 decembrie, pentru atentate comise în Franța în 1982 și 1983 (soldate cu 11 morți).

Într-o scrisoare adresată ministrului Justiției și dată publicității, Vuillemin explică această grevă a foamei prin "încălcarea deliberată a drepturilor la apărare ale clientului său de către administrația penitenciară", deoarece "computerul lui a fost demontat și depozitat într-o cutie de carton, fără posibilitatea de a fi instalat în celula de izolare".

Prin urmare, el "nu poate să vizioneze cele două DVD-uri ale dosarului de instrucție și nici CD-urile cu notele sale personale", adaugă avocatul.

Potrivit unui document al Administrației penitenciare (AP), plasarea la izolare a fost decisă în urma interviului pe care Carlos l-a acordat postului de radio Europe 1. Calificat în documentul AP "drept utilizare neconformă a mijloacelor de comunicare cu exteriorul", acest interviu a fost difuzat la 18 octombrie.

"Într-un fel sau altul, Ilich Ramirez Sanchez, va ieși de la izolare, deoarece deteriorarea stării sale de sănătate va necesita transferul la spital", a adăugat Vuillemin.

Carlos a fost condamnat deja la închisoare pe viață în 1997 pentru uciderea, în 1975, a doi polițiști și a unui informator la Paris.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost îngropat în deșert
Pagina a fost generata in 1.4066 secunde