Carnavalul de la Rio de Janeiro a sărbătorit originile sale africane

110
Carnavalul de la Rio de Janeiro a sărbătorit originile sale africane - carnavalrio-1650884433.jpg

Articole de la același autor

Carnavalul de la Rio de Janeiro, un spectacol în acelaşi timp somptuos şi angajat, care celebrează originile sale africane, a continuat în cea de-a doua sa noapte cu o explozie de bucurie vindecătoare după doi ani de aşteptare în Brazilia din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.


Pe Sambadrom, care a devenit încă o dată vibrant, cu peste 70.000 de spectatori, Paraiso do Tuiuti, prima dintre cele şase şcoli de samba care au defilat în noaptea de sâmbătă spre duminică, a deschis parada carelor alegorice, pe ritmuri antrenante de percuţie.


Defilarea ei a adus un omagiu marilor personalităţi de culoare din lumea întreagă, precum Nelson Mandela, Barack Obama, RuPaul şi Beyonce.


„Este momentul potrivit să abordăm această temă, să îi promovăm pe liderii de culoare, pentru că trăim o perioadă complicată, cu multe prejudecăţi”, a declarat Felipe Cordeiro, un specialist în coafură în vârstă de 32 de ani, venit special din Vitoria, un oraş aflat la 500 de kilometri distanţă de Rio de Janeiro, pentru a participa la această defilare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3052 secunde