Casa Albă respinge acuzațiile Rusiei: Sistemul antirachetă din România nu încalcă Tratatul INF

79
1
Casa Albă respinge acuzațiile Rusiei: Sistemul antirachetă din România nu încalcă Tratatul INF - rusia1307630846-1406903530.jpg
Sistemul american de apărare antirachetă care va fi amplasat în România nu încalcă Tratatul forțelor nucleare intermediare (INF), a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest, respingând astfel acuzațiile Rusiei.


Rugat să comenteze acuzațiile Rusiei, potrivit căreia staționarea sistemului de apărare antirachetă Aegis în România ar încălca Tratatul forțelor nucleare intermediare, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a declarat că scutul de la Deveselu nu reprezintă o încălcare a INF.

"Nu este. Statele Unite își mențin angajamentul de a respecta acordurile de securitate semnate cu Rusia. Facem acest lucru pentru că este în interesul securității noastre naționale să respectăm angajamentele luate pe scena internațională. Putem face asta, asigurând, totodată, securitate pentru aliații noștri din Europa, și vom continua în acest sens", a precizat Earnest, într-o conferință de presă de la Casa Albă.

Întrebat de ce nu reprezintă o încălcare a Tratatului INF, purtătorul de cuvânt nu a oferit explicații, precizând în schimb că SUA iau "foarte în serios" tratatele internaționale semnate, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Papu
2 august 2014
Tratate

"Hoțul strigă hoții " . Păi rușii mai știu numărul tratatelor pe care le-au încălcat ??!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5515 secunde