Ce spune Baconschi despre amânarea aderării României la Schengen

2617
Ce spune Baconschi despre amânarea aderării României la Schengen - teodorbaconschi15693700-1316700770.jpg
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, astăzi, că discuția despre Schengen a fost amânată pentru a se evita un vot, precizând că a fost găsită o formulă de compromis care menține deschisă discuția pentru intrarea României în acest spațiu.


Decizia privind aderarea României și Bulgariei la Schengen se amână pentru o dată neprecizată, după ce președinția poloneză a UE nu a supus votului Consiliului JAI de astăzi acest subiect.

"E amânată discuția pentru a se evita un vot", a spus Teodor Baconshi, la Parlament, unde participă la reuniunea PPE, transmite Mediafax.

Întrebat despre posibila amânare a aderării României la Schengen, Baconschi a apreciat că aceasta este "o formulă de compromis care menține deschisă discuția" și a spus că i se pare cea mai rezonabilă pentru moment.

El a precizat că a avut un dialog constant cu toate statele membre, inclusiv la New York, și continuă să lucreze pentru a-i convinge pe olandezi și finlandezi în ceea ce privește acceptarea aderării.

Baconshi a evitat să comenteze informațiile potrivit cărora numele său s-ar afla pe o listă de remaniere, rugându-i pe jurnaliști să-l întrebe pe premier în legătură cu acest lucru.

Președinția poloneză a UE a anunțat că două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind Schengen, arătând că România și Bulgaria au primit promisiunea, la data aderării la UE, că dacă îndeplinesc condițiile necesare vor fi admise în Schengen, însă "promisiunea a fost încălcată".

"Astăzi, două state membre au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen. Acest lucru ne duce la o concluzie tristă în privința încrederii reciproce între statele membre", a declarat Jerzy Miller, ministrul polonez de Interne, joi, la Bruxelles.

"La data semnării Tratatului de aderare, România și Bulgaria au primit promisiunea că, dacă îndeplinesc condițiile necesare, vor fi admise în Spațiul Schengen. Știm din aprilie că au îndeplinit condițiile. Azi, promisiunea a fost încălcată", a mai spus ministrul polonez.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4743 secunde