Ce spune Kremlinul despre întreruperea livrărilor de gaze în Europa

106
Ce spune Kremlinul despre întreruperea livrărilor de gaze în Europa - sunwaveenergychestionargazenatur-1658747995.jpg
Rusia "nu este interesată" de oprirea livrărilor de gaze către Europa, a declarat luni Kremlinul, pe fondul declaraţiilor care se fac în unele capitale europene cu privire la o astfel de posibilitate, relatează EFE şi Interfax, citate de Agerpres. 


"Rusia nu este interesată de aşa ceva", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.


Peskov a afirmat că Moscova este un furnizor "responsabil" de gaze, în pofida a ceea ce se spune la Bruxelles şi Washington.


"Rusia a fost şi continuă să fie o ţară care garantează în mare parte securitatea energetică a Europei", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.


În acelaşi timp, el a subliniat că "dacă Europa continuă pe calea adoptării de restricţii şi sancţiuni fără sens, ceea ce o afectează pe ea însăşi, situaţia va fi diferită".


"Dar repet, Rusia nu este interesată de asta (închiderea robinetului la gaze către Europa)", a insistat el.


Moscova a reluat la 21 iulie furnizarea de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream, la 40% din capacitatea de transport a conductei, la fel ca înainte de oprirea tehnică de zece zile, potrivit EFE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4621 secunde