Cel mai vechi cotidian din Liechtenstein dispare după 145 de ani de existenţă

212
Cel mai vechi cotidian din Liechtenstein dispare după 145 de ani de existenţă - ziar-lichtenstein-1677678984.jpg

Articole de la același autor

După 145 de ani de existenţă, cel mai vechi cotidian din Liechtenstein, Liechtensteiner Volksblatt, se închide, victimă a scăderii veniturilor din publicitate şi abonamente, relatează miercuri France Presse.

„Soarta este pecetluită: Volksblatt este desfiinţat”, a anunţat ieri editorul Liechtensteiner Volksblatt AG, care va fi şi el închis.

Ziarul, fondat în 1878, îşi va înceta apariţia în luna martie, la o dată ce urmează a fi stabilită.

Decizia a fost luată în unanimitate miercuri de adunarea generală a editurii, confruntată cu absenţa perspectivelor economice pe termen lung pe o piaţă atât de mică precum Liechtenstein, un principat de 160 km pătraţi şi 39.000 de locuitori, situat între Elveţia şi Austria.

Într-un comunicat, editura a reamintit că mediul s-a schimbat puternic în ultimii ani pentru presa scrisă, odată cu scăderea veniturilor din publicitate, din care o parte considerabilă astăzi merg către companii precum Google şi Facebook, şi reducerea constantă a abonamentelor pe hârtie.

Foarte puţini cititori au fost altfel dispuşi să plătească pentru conţinutul online, în timp ce creşterea exorbitantă a preţului hârtiei a contribuit la tulburarea perspectivelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2731 secunde