Certificat de vaccinare pe numele lui Adolf Hitler, creat în Țările de Jos. Autoritățile investighează incidentul

141
Certificat de vaccinare pe numele lui Adolf Hitler, creat în Țările de Jos. Autoritățile investighează incidentul - vaccin-1635431450.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătăţii din Ţările de Jos investighează modul în care a apărut un certificat de vaccinare pe numele lui Adolf Hitler. Documentul a fost pus la vânzare pe internet.

QR codul certificatului era unul valid. Acesta fusese publicat pe un site dedicat achiziţionării acestor documente, care permit accesul persoanelor vaccinate anticoronavirus în diverse spaţii.

Potrivit Antena3.ro, o anchetă jurnalistică, realizată de postul de televiziune olandez RTL Nieuws, a fost cea care a scos la lumină existența respectivului cod QR. La scanarea acestuia în aplicaţia oficială a guvernului olandez, rezultatul apărut era de culoare verde, ceea ce înseamnă că respectiva persoană nu avea COVID-19, scrie EFE, citat de Agerpres.

Acestu lucru s-a întâmplat cu toate că respectivul cod includea numele lui Adolf Hitler, iar data nașterii era setată la 1 ianuarie 1900. Autoritățile și-au manifestat îngrijorarea cu privire la siguranța ”pașaportului COVID”.


La nivelul Ministerului Sănătății s-a declanșat o anchetă. Aceasta viezează stabilirea modului în care s-a generat un cod QR valid. De asemenea, autoritățile vor să ia măsuri pentru a combate acest tip de fraudă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde