Cetățenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic nu mai au nevoie de viză

389
Potrivit NewsIn, Ministerul român de Externe a anunțat ieri că cetățenii români care doresc să călătorească în scop turistic în Turcia nu mai au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat, dar obligativitatea se menține pentru transportatorii auto, pentru studii, muncă sau formare profesională.
Ministerul român atrage atenția că perioada legală de ședere fără viză este de până la 90 de zile.
MAE mai informează că de scutirea de viză nu beneficiază cetățenii români care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări științifice sau alte scopuri similare sau pentru o ședere cu durată mai mare de 90 de zile. Aceștia sunt obligați să obțină, în prealabil, viză de intrare pe teritoriul Turciei.
De asemenea, transportatorii auto pot intra în Turcia doar după ce au obținut, în prealabil, viza de intrare în acest sens de la Ambasada Turciei în România.
Instituția recomandă cu insistență cetățenilor români să nu plece la drum în afara granițelor României fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viață și de călătorie și amintește că intrarea în Turcia se face doar pe baza pașaportului.
Totodată, MAE îi sfătuiește pe românii care doresc să călătorească în Turcia să dețină, pe lângă  pașaport, și cartea de identitate, care conține date suplimentare de identificare. Au existat cazuri în care cetățeni români aflați pe teritoriul Republicii Turcia au fost reținuți de poliția locală din cauza unor coincidențe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracțiuni pe teritoriul acestui stat, detaliază ministerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9613 secunde