Chile / Președintele declară stare de catastrofă naturală în nordul țării în urma cutremurului

84
Chile /  Președintele declară stare de catastrofă naturală în nordul țării în urma cutremurului - cutremur-1396422619.jpg

Articole recomandate

Președintele chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofă naturală în regiunile Arica și Tarapacan (nord, în apropiere de frontiera cu Peru), cele mai afectate de seismul cu magnitudinea de 8,2 din nordul țării, relatează AFP, citat de Realitatea.net.
"Am decretat stare de catastrofă naturală pentru Arica și Tarapaca", a declarat ea cu câteva minute înainte de a semna decretul la palatul prezidențial Moneda. Ea va merge miercuri în zonele afectate de seism.
Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic național al Universității din Chile.
Centrul american de geofizică USGS a anunțat, de asemenea, producerea unui cutremur cu magnitudinea 8. Alerta de tsunami ar viza alte două țări, și anume Ecuador și Peru, potrivit Centrului american.
La rândul lor, serviciile naționale din Ecuador și Peru au anunțat că au emis alerte de tsunami.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Actual : Cutremur uriaș în Chile
Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Social : Cutremur, din nou
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Social : Cutremur în această dimineață
Pagina a fost generata in 2.8599 secunde