Dilema de Revelion

Concurs Cina de revelion într-un restaurant constănțean costă între 225 și 1.500 lei

1745

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, restaurantele constănțene se pregătesc să încaseze bani frumoși de pe urma chefurilor din noaptea de Revelion.
Cum era de așteptat, marea problemă a lui 2007 rămâne concurența bulgarilor. Ofertele vecinilor de la sud au acaparat deja vitrinele agențiilor locale de turism și portalurile de informații de pe internet. Evident, prețurile sunt mult mai mici la bulgari, pornind de la 65 euro pentru cazare și masă festivă în noaptea Anului Nou. Desigur, în funcție de numărul de stele pe care îl are vila/restaurantul, prețul crește, putând ajunge și la 225 - 250 euro/persoană.
La Constanța, majoritatea restaurantelor mai au locuri libere pentru petrecerea de Revelion, gradul de ocupare fiind de circa 35 - 40%. Prețul pentru o persoană variază între 100 și 350 lei, însă poate ajunge și la 700 - 1.000 lei, în localurile selecte.
"Rezervări mai pot fi făcute până pe 20 decembrie, deoarece organizăm petreceri și de Crăciun. Meniurile vor fi compuse din produse tradiționale românești, cu accent pe rețete vânătorești, din căprioară, urs, fazan sau mistreț", spune Anca Truța, directorul de marketing al unui restaurant constănțean.
Desigur, cine nu își permite să facă revelionul în emisfera sudică și nu simte nevoia să mănânce preparate românești poate să aleagă unul dintre multele restaurante cu alt specific. Majoritatea localurilor grecești, italiene sau chinezești organizează cine de revelion, fără mămăligă, sărmăluțe și fără orice alt preparat care să îți aducă aminte că locuiești aici. Exotismul culinar se plătește însă, prețurile minime pentru un meniu complet pornind de la 500 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0589 secunde