Cine este femeia care a avut un rol important la încoronarea Regelui Charles al III-lea

10543
Cine este femeia care a avut un rol important la încoronarea Regelui Charles al III-lea - penny-1683478970.jpg

Articole de la același autor

O mulțime de oameni importanți au luat parte la încoronarea Regelui Charles. Pe lângă invitații de seamă de viță nobilă, la eveniment au luat parte și politicieni. Printre ei, s-a numărat și Penny Mordaunt, femeia care a avut un rol important pe parcursul întregii ceremonii.


Penny Mordaunt, președinta Camerei Comunelor și politician conservator, care a ratat de două ori șansa de a deveni prim-ministru, a fost sâmbătă în centrul atenției, la ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey, unde a primit oportunitatea simbolică de a purta sabia de stat, relatează Politico.


Sabia reprezintă autoritatea regelui și a devenit misiunea lui Mordaunt să o poarte la încoronarea Regelui Charles în calitatea ei de președintă al consiliului privat, un corp de consilieri ai suveranului care include politicieni și ofițeri de ceremonie aleși.


“Mă voi baza pe toată experiența mea în exerciții militare”, a spus Mordaunt înainte de ceremonie despre rolul pe care urma să-l joace, în condițiile în care sabia măsoara 1,2 metri și cântărește 3,6 kilograme.


De asemenea, în timpul ceremoniei, ea a oferit regelui Charles sabia mai ușoară a ofrandei, care face parte dintr-o colecție de obiecte sacre și seculare, ce simbolizează responsabilitățile monarhului.


Fiind prima femeie care a îndeplinit această funcție la o încoronare, Mordaunt a avut șansa de a-și pune amprenta asupra evenimentului. Ea a spus într-un interviu pentru Politico că “a simțit că nu este correct” să poarte rochia obișnuită de curte, negru cu auriu, a consiliului privat, purtată de marchizul de Salisbury când a îndeplinit același rol pentru Regina Elisabeta a II-a în 1953, și a vrut “să vină cu ceva care este modern, dar în același timp plin de simbolism”.


Mordaunt a comandat o rochie cusută cu motivele simbolice ale consiliului privat, care a fost adaptată și “feminizată” de atelierul de specialitate Hand and Lock, ai cărui angajați au lucrat peste program schimbând toate uniformele înainte de ceremonia de sâmbătă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.656 secunde