Conflictul israeliano-palestinian. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU duminică

2830
Conflictul israeliano-palestinian. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU duminică - israel-1696700001.jpg
O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi problema palestiniană va avea loc duminică, în urma violenţelor dintre Israel şi Hamas, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite AFP, citează Agerpres.

La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională la "eforturi diplomatice pentru a evita o extindere a conflagraţiei" dintre Israel şi mişcarea Hamas.

Antonio Guterres a "condamnat în cei mai fermi termen atacul de sâmbătă dimineaţa al Hamas asupra localităţilor israeliene din apropiere de Fâşia Gaza şi centrul Israelului" şi şi-a exprimat "profunda preocupare pentru populaţia civilă", cerând "cea mai mare reţinere", potrivit unui comunicat al biroului său.

"Violenţa nu poate aduce o soluţie conflictului şi doar o negociere care să ducă la o soluţie cu două state va permite să se ajungă la pace", a subliniat secretarul general al ONU.

Escaladarea de sâmbătă survine în contextul în care negocierile de pace israeliano-palestiniene directe în vederea reglementării conflictului sunt oprite de facto de nouă ani, aminteşte AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3245 secunde