Consiliul Europei, îngrijorat de folosirea excesivă a forţei în timpul manifestaţiilor din Franţa

311
Consiliul Europei, îngrijorat de folosirea excesivă a forţei în timpul manifestaţiilor din Franţa - 1-1679820200.jpg

Articole de la același autor

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a atenţionat cu privire la „folosirea excesivă a forţei” împotriva demonstranţilor care protestează faţă de reforma sistemului de pensii din Franţa, solicitând Parisului să respecte dreptul de a manifesta, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Incidente violente au avut loc, dintre care unele au vizat forţele de ordine”, a declarat Dunja Mijatovic. „Dar actele de violenţă sporadice ale anumitor manifestanţi sau alte acte reprobabile comise de alte persoane în cursul unei manifestaţii nu au justificat utilizarea excesivă a forţei de către agenţi ai statului”, a adăugat reprezentanta Consiliului Europei.

Ea a accentuat că autorităţilor franceze le revine să permită exercitarea efectivă a libertăţilor, protejând manifestanţii paşnici şi jurnaliştii ce relatează de la aceste demonstraţii în faţa violenţelor poliţieneşti şi a indivizilor violenţi care acţionează în interiorul sau în apropierea coloanelor de manifestanţi.

Potrivit comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, violenţa, indiferent de sursa ei, nu ar trebui în niciun caz să fie utilizată ca mijloc de soluţionare a unei crize sociale şi/sau politice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2574 secunde