Constantin Babuș, Marius Tărcatu și Ionel Pilat, condamnați la închisoare pentru corupție

1968
1
Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis că cei trei directori din administrația publică locală, acuzați de fapte de corupție, sunt vinovați.

Instanța l-a condamnat pe Constantin Babuș la doi ani și 10 luni, pe Marius Tărcatu la doi ani și șase luni și pe Ionel Pilat la doi ani de închisoare. Toate cele trei pedepse sunt cu suspendare condiționată.
De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 20.000 USD de la Constantin Babuș și restituirea către denunțătorul Dumitru Burcin.
Cele trei persoane condamnate sunt obligate la plata a câte 6.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința poate fi atacată în apel.
Reamintim că Babuș Constantin, șeful Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Marius Tărcatu, directorul direcției similare din cadrul Consiliului Județean Constanța, pentru complicitate la luare de mită, iar Ionel Pilat, directorul Direcției Serviciului Public din Primăria Constanța, pentru comiterea infracțiunii de șantaj.
Potrivit rechizitoriului, cei trei directori au ajuns să fie anchetați de procurorii anticorupție în baza unui autodenunț formulat de Dumitru Burcin, patronul restaurantului Pelican, din Constanța. Denunțătorul susține că în toamna lui 2002, Babuș i-ar fi pretins suma de 20.000 de dolari pentru a-i facilita intrarea la negociere directă în vederea cumpărării terenului aferent restaurantului Pelican.
În urma anchetei efectuată de anchetatori s-a ajuns la concluzia că banii pretinși ar fi ajuns în posesia lui Babuș, prin intermediul lui Tărcatu. Ionel Pilat, la acea perioadă director adjunct în cadrul Primăriei Constanța, l-ar fi constrâns prin amenințări pe Burcin să dea banii respectivi.

Comentează știrea

Ionel
30 august 2011
sa luam atitudine

Toti cei care detin date despre faptele de coruptie, abuzuri, orice alte ilegalitati ale lui Ionel Pilat (fost Pilaf) - directorul Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Constanta, sunt rugati sa le comunice la adresa de email: [email protected]. Va asiguram ca vor fi coroborate cu fondul de date deja detinut si isi vor gasi valorificarea adecvata. Acest parvenit semianalfabet, arogant si nesimtit trebuie pus la locul lui!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2902 secunde