Contraofensiva ucraineană dă roade. O localitate din sudul țării eliberată

199
Contraofensiva ucraineană dă roade. O localitate din sudul țării eliberată - ucraina-1686504350.jpg

Articole de la același autor

Armata ucraineană a revendicat duminică recucerirea unei localităţi din sudul ţării, într-un prim succes teritorial anunţat în cadrul asaltului împotriva poziţiilor ruse din această parte a frontului, unde preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut că au loc “acţiuni de contraofensivă”, relatează Reuters şi AFP.


“Glorioşii soldaţi din brigada a 68-a (...) au eliberat localitatea Blahodatne”, au anunțat pe Facebook forţele terestre ale armatei ucrainene, împreună cu un video care arată soldaţi alături de un drapel ucrainean, într-o clădire distrusă.


Satul respectiv, care avea până în 1000 de locuitori înainte de război, este situat la limita regiunilor Doneţk şi Zaporojie, din sud-estul Ucrainei.


Potrivit purtătorului de cuvânt al militarilor care au luat parte la operaţiune, ucrainenii au capturat doi soldaţi ruşi şi combatanţi separatişti proruşi.


Este primul succes teritorial anunţat de Kiev, pe lângă cele câteva sute de metri redobândite recent la periferia Bahmutului, în est.


Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă “acţiuni de contraofensivă” ale armatei sale pe front, refuzând să menţioneze dacă este vorba despre marele atac pregătit de luni de zile de Statul Major de la Kiev.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4226 secunde