În lipsa medicamentelor orale,

Concurs Copiii internați în Spitalul Județean, terorizați cu injecții

384

Articole de la același autor

Spitalul Județean se confruntă în prezent cu o criză acută de medicamente. În secția de Pediatrie, nu există medicamente pentru administrare orală, așa că micuții sunt terorizați cu injecții.

Cei mai mici pacienți ai unității sanitare sunt îngroziți. Toate tratamentele se administrează injectabil. "Avem foarte mari probleme. Nu există medicamente de administrare orală, drept pentru care, pentru orice fleac, înțepăm copilul, îi punem branulă. Costurile cresc, sunt de cinci ori mai mari. La ora asta, nu există niciun sirop, în condițiile în care pe 60-70% dintre copii îi putem trata cu sirop", a declarat dr. Corneliu Neagoe, șeful secției de Pediatrie.
În această situație, medicii folosesc înlocuitori, medicamente care sunt cu mult mai scumpe. "Spre exemplu, la ora asta nu avem «Prednison» și avem internate două sindroame nefrotice și astmatice pe care trebuie să le tratăm. În situația asta, trebuie să le dăm «Solumedrol», care e mult mai scump", a precizat Neagoe.
Isteria virozelor continuă. Părinții își aduc copiii la medic la cele mai mici semne. În Urgența Spitalului Județean numărul de prezentări este în continuare ridicat. Dr. Neagoe ne-a declarat că, zilnic, se înregistrează peste 100 de prezentări. Multe dintre cazuri sunt banale răceli. "Pentru orice febră, sunt foarte multe mame care vor să se interneze în spital cu copilul. E o prostie", a spus Neagoe.
Medicii spun că, în cazul în care copilul strănută, tușește, important este ca părinții să nu-l trimită în colectivitate, să-i dea antitermice și să-i facă frecție. Sunt indicate consumul de legume, fructe, dar și o hidratare corespunzătoare. De asemenea, medicii nu recomandă administrarea de antibiotice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1947 secunde