Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

119
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică - rachete-1501276666.jpg
Coreea de Nord a procedat vineri la un nou test de rachetă balistică, au anunțat Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud.


"Pot să confirm că am detectat lansarea unei rachete balistice din Coreea de Nord", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de vas Jeff Davis, relatează AFP, citată de News.ro.

"Evaluăm situația și vom avea mai multe informații în curând", a adăugat el.

Această lansare a avut loc la doar o lună după primul test efectuat cu succes de Phenian a unei rachete balistice intercontinentale, susceptibilă să atingă nord-vest continentului american.


Din partea Japoniei, una dintre țările cele mai expuse amenințării rachetelor nord-coreene, premierul Shinzo Abe a confirmat că a "primit informații preliminare despre o nouă lansare a unei rachete balistice nord-coreene".

"Este posibil ca aceasta să fi căzut în zona (japoneză) economică exclusivă", a adăugat Abe, care a anunțat o reuniune a Consiliului pentru Securitate Națională.

Forțele armate sud-coreene au confirmat ceea ce "pare să fie o rachetă balistică trasă de Coreea de Nord vineri seara", potrivit agenției Yonhap.

Președintele sud-coreean a convocat la rândul său o reuniune de urgență a echipei sale în domeniul securității naționale, potrivit agenției de presă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0156 secunde