Coreea de Nord: Kim Jong Un cere o intensificare a pregătirilor de război

279
Coreea de Nord: Kim Jong Un cere o intensificare a pregătirilor de război - 1-1691654682.jpg

Articole de la același autor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a destituit pe şeful Statului Major al armatei şi a cerut o intensificare a pregătirilor în eventualitatea unui război, solicitând totodată creşterea producţiei de arme şi desfăşurarea mai multor manevre, relatează agenţia de presă oficială a Phenianului, KCNA, citată de AFP.

Aceste anunţuri au fost făcute în cursul unei reuniuni a Comisiei militare centrae, care intervine într-un moment în care Seulul şi Washingtonul au preconizate, la sfârşitul lunii august, principalele manevre militare comune anuale. Phenianul consideră aceste exerciţii drept o repetiţie în vederea unei invazii şi a avertizat în repetate rânduri că va lua măsuri „zdrobitoare” ca răspuns.

În cursul reuniunii, conducătorul nord-coreean l-a demis pe şeful Statului Major, Pak Su Il, înlocuindu-l cu vicemareşalul Ri Yong Gil. Pe ordinea de zi, s-au aflat „probleme legate de pregătirea pentru un război total”, inclusiv „obţinerea unor mijloace de atac mai puternice pentru a asigura o pregătire militară perfectă în vederea unui război”.

Kim a cerut tuturor uzinelor de muniţii să continue producţia în masă de echipamente şi arme, conform sursei citate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2827 secunde