Coreea de Nord "probabil va participa" la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

99
Coreea de Nord
Reprezentantul Phenianului la Comitetul Olimpic Internațional a declarat că "probabil" Coreea de Nord va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 de la Pyeongchang, Coreea de Sud, informează site-ul agenției Dpa, citând agenția japoneză de presă Kyodo.


Oficialul nord-coreean Chang Ung a făcut acest anunț la aeroportul internațional de la Beijing. Se crede că Chang urmează să plece de la Beijing în Elveția, unde ar urma să discute cu oficialii Comitetului Olimpic Internațional în legătură cu participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice, a mai informat agenția de presă Kyodo.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegație la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".

Ulterior, Seulul și Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuții la nivel înalt privind potențiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar și despre modalități de îmbunătățire a relațiilor bilaterale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2716 secunde