Coreea de Sud, exerciții militare combinate cu Marina americană

320
Coreea de Sud, exerciții militare combinate cu Marina americană - armata-1364788428.jpg
Coreea de Sud a anunțat, ieri, desfășurarea, în luna aprilie, a unor exerciții militare combinate cu Marina americană, în vederea testării capacității operaționale tactice și terestre, informează agenția de presă Yonhap. Oficiali militari de la Seul au declarat că militarii americani vor fi invitați să participe la discuții tactice în unitățile din prima linie sud-coreene, cu privire la provocările militare în creștere venite din partea Coreii de Nord.

Phenianul a anunțat recent că este în "stare de război" cu Coreea de Sud și că va evalua situația militară din peninsulă pe această bază. În prima săptămână din aprilie, marinarii militari sud-coreeni și americani vor verifica situația pregătirii pe timp de pace și de război, iar până la finalul lunii aprilie, forțele Coreii de Sud și SUA staționate în Marea Galbenă vor desfășura exerciții de tragere aeriene și navale.

Potrivit raportului anual din 2011 intitulat "Echilibru militar", elaborat de Institutul internațional pentru studii strategice de la Londra, cheltuielile militare anuale ale Coreii de Nord sunt estimate la 8,2 miliarde dolari, ceea ce reprezintă 22-24% din PIB-ul țării. Bugetul militar al Coreii de Sud este de 30,8 miliarde dolari, adică 2,7% din PIB-ul țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde