Cuba anunță că va continua să susțină Venezuela, în ciuda sancțiunilor Statelor Unite

111
Cuba anunță că va continua să susțină Venezuela, în ciuda sancțiunilor Statelor Unite - cuba-1564206058.jpg

Articole recomandate

Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, a declarat vineri că țara sa va continua să susțină Venezuela, în pofida presiunilor Statelor Unite asupra Havanei.


"Revoluția va rezista!", a declarat Diaz-Canel, cu ocazia unei sărbători naționale. El a adăugat că Statele Unite încearcă "să întrerupă electricitatea, apa și chiar aerul" pentru a împiedica Havana să îi ofere sprijin președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro. 


"Prin intermediul unor acte de cruzime, încearcă, prin toate mijloacele, să împiedice acostarea în porturile cubaneze a unor petroliere, amenințând companiile, guvernele statelor unde sunt înregistrate acele petroliere, precum și companiile de asigurări", a spus președintele cubanez despre autoritățile americane. 


Declarațiile acestuia vin în contextul în care Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva companiilor care transportă petrol din Venezuela către Cuba. Cu toate acestea, președintele cubanez a anunțat că Havana este pregătită să aibă "relații civilizate" cu Administrația de la Washington, "bazate pe respect reciproc". 


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să renunțe la unele măsuri luate de Barack Obama față de Cuba. Astfel, Trump a impus diverse restricții în ceea ce privește călătoriile cetățenilor americani în această țară, ceea ce a dus la o răcire a relațiilor dintre Washington și Havana.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7772 secunde