Cultivatorii de cafea din Columbia au intrat în grevă

159
Mii de cultivatori de cafea din Columbia au intrat în grevă, cerând subvenții mai mari pentru a fi protejați de scăderea prețurilor internaționale și deprecierea monedei naționale, relatează site-ul www.bbc.co.uk. 


Președintele Juan Manuel Santos a cerut încetarea protestelor, argumentând că ele "nu sunt necesare și sunt total nepotrivite". În cursul protestelor, s-au produs numeroase ciocniri între manifestanți și poliție, iar opoziția a criticat atitudinea guvernului față de criză. Cafeaua constituie unul dintre principalele produse de export ale Columbiei și peste jumătate de milion de familii columbiene se bazează pe recolta de cafea pentru a-și câștiga existența. Recolta de anul trecut a fost însă cea mai scăzută din ultimele decenii.

Cultivatorii au blocat străzile și autostrăzile în orașe importante ca Me-dellin, dar forțele de securitate au afirmat că nu vor tolera blocarea drumurilor. Opoziția i-a cerut însă guvernului să nu-i aresteze pe protestatari.

Producătorii cer un sprijin mai mare din partea guvernului, după ce prețul la cafea a scăzut pe piața internațională anul trecut. Președintele columbian a afirmat, de asemenea, că guvernul său a plătit deja subvenții de 60.000 de pesos (33 de dolari) la fiecare 125 kilograme de cafea și a afirmat că are în vedere extinderea acestei măsuri luate din iulie anul trecut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic în Columbia
Vineri, 25 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Prețul cafelei  ar putea crește
Pagina a fost generata in 0.3755 secunde