Cum poate salva China omenirea de o nouă criză economică

470
Cum poate salva China omenirea de o nouă criză economică - china-1318521125.jpg
China are capacitatea de a-și apăra economia de riscurile globale, iar Beijingul poate lua măsuri care să amortizeze impactul unei even-tuale crize globale declanșate de turbulențele din Europa și de frânarea creșterii economice a Statelor Unite, a declarat ieri un oficial FMI.

Directorul Departamentului Asia Pacific al Fondului Monetar Internațional, Anoop Singh, a sugerat de asemenea că China și alte economii care depind de exporturi au responsabilitatea de a reechilibra economia globală prin consolidarea surselor interne de creștere.

El a arătat că guvernul chinez "are puterea să reacționeze", dacă riscurile care amenință economia globală se vor materializa.

"Este important de observat: chiar și reacția Chinei ar putea amortiza șocul numai parțial. Nu ar putea amortiza integral șocul", a spus Singh într-o conferință.

Singh a prezentat ieri perspectiva economică a FMI pentru regiunea Asia-Pacific, avertizând că riscurile pe termen scurt care amenință economiile asiatice sunt în creștere. Potrivit Fondului, guvernele trebuie să fie pregătite să reacționeze rapid.

"China ar fi mai afectată pe ca-nalele comerciale decât pe cele financiare. Asta este clar, deoarece China depinde în mare mă-sură de cererea externă. A venit timpul ca atât China, cât și alte țări din Asia care se bazează pe exporturi, să ia măsuri pentru construi-rea unor motoare interne de creștere", a afirmat oficialul FMI.

Raportul FMI subliniază de asemenea posibilitatea unor retrageri de capital din regiune, afirmând că investitorii străini din țările occidentale ar putea ieși de pe pozițiile construite pe piețele asiatice din 2009, din cauza pro-blemelor din "lumea dezvoltată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Românii care au îngrozit Norvegia
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : De ce se teme FBI
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cine a câștigat Premiul Nobel pentru pace
Pagina a fost generata in 0.759 secunde