Cum să-ți menții sănătatea fizică, mentală și să reduci stresul?

508

Articole recomandate

 
Pentru a fi sănătos fizic și mental nu înseamnă neapărat să eviți emoțiile negative tot timpul, ci să înveți abilitățile de gestionare a stresului într-un mod sănătos. Este vorba despre acele abilități de coping pozitive, care se referă la reacțiile pe care o persoană le poate adopta subconștient, în scopul de a face față situațiilor recurente. Aceste abilități ar trebui dezvoltate în timp de fiecare om, pentru a fi cât mai benefice pentru el. 


Cu ajutorul lor îți poți schimba gândurile, înlocuindu-le pe cele care se referă la situații stresante, cu gânduri mai relaxante pentru psihicul uman. Ideea este de a face ceva pentru a elibera stresul, lucru important pentru sănătate. 


Psihologii spun despre abilitățile de coping cognitiv că au legătură cu antrenarea minții pentru identificarea emoțiilor negative și a situațiilor ce induc stresul. Ei recomandă și o serie de modalități prin care se poate menține sănătatea fizică și mentală și se poate reduce stresul. Iată câteva dintre acestea:


Fii activ pentru a avea o stare bună de spirit



Mișcarea în aer liber este un mod simplu pentru a te simți mai bine și a-ți îmbunătăți rapid starea de spirit. Mișcarea oferă și alte beneficii pentru sănătate și anume: 
• Îmbunătățește musculatura, sănătatea oaselor, capacitatea sistemului cardiovascular și respirator
• Crește stima de sine, reduce stresul, anxietatea și depresia
• Ajută la creșterea flexibilității articulațiilor
• Scade riscul de îmbolnăvire.


Hobby în aer liber



Există câteva hobby-uri în aer liber, cu ajutorul cărora îți îmbunătățești stilul de viață, îți crești bunăstarea și longevitatea. 


Mergi la pescuit pentru relaxare




Această activitate recreativă susține un stil de viață sănătos. Mulți oameni cred că trebuie neapărat să facă antrenamente de fitness pentru a scăpa de stresul acumulat, însă ar putea foarte simplu să meargă al pescuit, pentru a se bucura de beneficiile naturii pentru sănătate. 
Ei se pot distra cu prinderea peștilor, mai ales dacă au scule de pescuit Okuma, cum sunt de pildă lansetele produse de acest brand, care au capacitatea de a absorbi forța violentă și de a scădea posibilitatea de rupere a firului monofilament, astfel aterizarea peștilor pe mal se va face fără probleme.   
Pescarii se deconectează de la stresul cotidian și fac și mișcare, pentru că au de transportat în diferite locuri sculele și accesoriile necesare, pe care le-au selectat cu grijă dintr-un magazin de pescuit online, renumit.  
La pescuit faci și sport, stai ghemuit, te ridici, te întinzi când arunci momeala cu lanseta și așa mai departe. Prin urmare, acest hobby preferat este o oportunitate de a-ți mișca cât mai bine corpul și poate chiar de a face anumite exerciții, pe care nu la făceai înainte, considerându-le descurajante.  
Plimbare cu barca
Cercetătorii spun că plimbarea cu barca îmbunătățește sănătatea emoțională și are efect relaxant. Unii oameni sunt pasionați de canotaj și cunosc deja impactul pozitiv, pe care îl are acest sport pentru mintea și corpul lor. 
Plimbarea cu barca induce o stare de bine prin scăderea cortizolului, ajută la creșterea serotoninei și favorizează relaxarea corpului. 


Drumeții




Drumețiile sunt o modalitate excelentă pentru a-ți menține sănătatea fizică și mentală. Dacă îți place să faci plimbări în natură, poți alege să-ți petreci weekend-ul la munte, unde să faci trasee într-un peisaj deosebit și să te bucuri de aerul proaspăt. 
Dacă nu ai prea mult timp, încearcă o plimbare pe jos într-un parc din oraș, sau printr-o pădure din apropierea acestuia. 


Hrănește-ți corpul corect pentru a avea energie


Petru a fi sănătos mental și emoțional, trebuie să fii în primul rând sănătos fizic. Este foarte important să ai o alimentație corectă, sănătoasă și cât mai variată, pentru a te simți bine și a avea mai multă energie. 


Dormi suficient


Somnul este necesar pentru a-ți liniști mintea și a te relaxa, pentru a-ți menține sănătatea fizică și mentală. Există studii care au demonstrat faptul că lipsa de somn, inclusiv insomnia, reprezintă un factor ce poate declanșa sau agrava problemele de sănătate mentală. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8189 secunde