Concurs Cutremur la sud de Java, cu alertă de tsunami

289

Articole recomandate

Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs, ieri dimineață, în Oceanul Indian, la sud de insula indoneziană Java, intensitatea lui fiind confirmată de Institutul geofizic american.
Potrivit AFP, seismologii indonezieni au lansat imediat o alertă de tsunami, ca efect al aceluiași seism, a cărui magnitudine ei au evaluat-o ca fiind 7,1, utilizând altă scală decât USGS.
Epicentrul cutremurului s-a aflat la o adâncime de 24 km, la 277 km sud de Tasikmalaya, o localitate în Java Occidentală, și la 241 km est-nord-est de insula Christmas, posesiune australiană în Oceanul Indian, potrivit USGS. Centrul american de alertă de tsunami în Pacific a declarat că nu există riscul unui mare val destructiv în ocean, dar că există o foarte mică posibilitate a unui tsunami local.
Agenția indoneziană de meteorologie și geofizică a situat epicentrul seismului la o adâncime de 10 km și la 293 km sud-vest de Cilacap, localitate în centrul Javei. Agenția a estimat că un tsunami este posibil și a cerut destinatarilor SMS-ului său de alertă publică să avertizeze oamenii din jurul lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4824 secunde