De ce apar alunițele și de ce este important să le identifici

348
De ce apar alunițele și de ce este important să le identifici - alunite-1662738190.jpg

Articole de la același autor

Cel mai extins organ din corpul nostru este pielea. La fel ca orice alt organ, pielea poate da semne distinctive pe care ar trebui să le poți citi corect. Alunițele sunt unele dintre cele mai comune. Urmărirea trăsăturilor alunițelor și a altor semne ale stărilor corpului tău te poate ajuta să știi ce să faci când le vezi, potrivit Realitatea.net


Ce sunt alunițele și de ce apar

Alunițele sunt excrescențe ale pielii care pot varia în culoare, variind de la culoarea naturală a unei persoane la o nuanță diferită. Ele pot apărea oriunde pe piele, fie individual, fie în grup.

Când celulele pielii producătoare de pigment, numite melanocite, cresc în grupuri, în loc să fie împrăștiate de-a lungul suprafeței, se formează alunițe. Cele mai multe dintre ele apar pe acele părți ale corpului nostru care sunt cele mai expuse la lumina soarelui. Prin urmare, este posibil ca cu cât petreci mai mult timp la soare, cu atât vei avea mai multe alunițe.

Cele mai multe alunițe apar în timpul copilăriei și până la 20 de ani. Odată ajuns la vârsta adultă, este obișnuit să ai între 10 și 40 de alunițe pe corp. În unele cazuri, acestea pot fi păroase și, pe măsură ce trec anii, se pot schimba încet, devenind ca nişte noduli și mai deschise la culoare. Cu toate acestea, în alte cazuri, este posibil să nu observați niciodată modificări.

După ce au fost expuse la soare, alunițele pot deveni mai întunecate. Acest lucru se poate întâmpla și în timpul pubertății sau al sarcinii din cauza modificărilor hormonale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Când se operează alunițele
Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cât de periculoase sunt alunițele
Pagina a fost generata in 0.619 secunde