Delfinii "ucigași", antrenați militar de marina ucraineană, au "dezertat"

502
Delfinii
Trei dintre delfinii "ucigași", antrenați în vederea efectuării unor misiuni militare de către marina ucraineană, au evadat în cursul unor exerciții de antrenament, ei plecând în căutarea unor perechi, a declarat miercuri un expert, citat de RIA Novosti.


Presa ucraineană a scris la începutul lunii că doar doi dintre cei cinci delfini antrenați militar au revenit la baza lor din portul Sevastopol, în Crimeea, în urma unui exercițiu recent. În replică, Ministerul Ucrainean al Apărării a negat aceste informații, refuzând să confirme dacă Marina utilizează delfini în scopuri militare, în pofida faptului că presa publică frecvent fotografii cu delfini ce poartă echipament militar atașat de corp, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Controlarea unor delfini era destul de comună în anii ’80", a declarat Iuri Pliașenko, un fost ofițer în domeniul luptei împotriva sabotării din cadrul fostei forțe navale sovietice. Dacă un delfin mascul vede o femelă în timpul sezonului de împerechere, se duce imediat după ea. Dar se întoarce după aproximativ o săptămână", a adăugat el.

Potrivit agenției citate, la Sevastopol au fost antrenați delfini pentru fosta marină sovietică încă din 1973. Ei erau antrenați atât să găsească echipament militar, ca de exemplu mine pe fundul mării, cât și pentru efectuarea unor misiuni de atac asupra unor scafandri sau pentru a transporta explozivi, pe cap, în vederea amplasării acestora pe nave inamice. Marina ucraineană a reluat antrenarea delfinilor. Aceștia sunt antrenați să ucidă scafandri militari cu ajutorul unor cuțite sau pistoale atașate la nivelul capului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.5794 secunde