Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură”

308
Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Incendiile din spitale, o făcătură” - episcop-1634574926.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de 65 la sută din populație nu este în prezent vaccinată, iar peste 90 la sută dintre cei care mor sunt nevaccinați, atrag atenția medicii. 


Situația din România îngrijorează inclusiv experții OMS, care accentuează că este important ca ritmul vaccinării să fie accelerat. 


Pentru aceasta, e nevoie ca foarte mulți români să fie convinși de beneficiile vaccinării. În aceste condiții, preoții se angajează și ei în dezbaterea generală despre vaccinare. Unii duhovnici încearcă să îi convingă pe oameni să aibă încredere, în mod egal, în credință și în știință. Alții, în schimb, prezintă drept reale, în fața enoriașilor ori prin intermediul mass-media, mituri demontate de oamenii de știință: vaccinul este experimental, românii primesc ser expirat, incendiile din spitale sunt o „făcătură” etc.

Potrivit Digi24, Episcopul de Giurgiu, de pildă, a ținut slujba de Sfânta Parascheva într-o biserică din comuna Adunații Copăceni, care are acum o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 13 la mie și o rată de vaccinare de aproape 18 la sută. În predică, clericul le spune oamenilor, fără ocolișuri, că vaccinurile ar fi expirate, iar incendiile din spitalele COVID ar fi o „făcătură”.

„Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV. Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii, şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, a spus Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului.

„Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim noi să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de ţară şi de noi”, a continuat PS Ambrozie.


Săptămâna trecută, și arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie, a făcut o serie de declarații controversate despre vaccinuri la Radio Dobrogea.

„Nu vă speriați, aveți tot dreptul să alegeți, nu trebuie să fiți obligați, nu este constituțional, nu este legal! Această forțare, care este nefirească, fără temei, cu rolul de a speria, ca să vă vaccinați forțat. Nu acceptați, avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de Constituția europeană, de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, le-a spus enoriașilor ÎPS Teodosie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2621 secunde