Dictatură PSD în Consiliul Județean Constanța

1083
Consiliul Județean Constanța se întrunește vineri în cadrul unei ședințe al cărui statut nu este însă clar. În timp ce secretarul general al Consiliului Județean Constanța, Mariana Belu, susține că ar fi vorba despre o ședință ordinară, potrivit convocatorului publicat pe pagina web a instituției, întrunirea ar avea caracter extraordinar. Un lucru este cert, ședința este programată a avea loc în Aula Bibliotecii Județene "I.N. Roman", începând cu ora 14,00.

Consilierul Mihai Lupu (PNL) s-a declarat nemulțumit de felul în care sunt promovate proiectele. "Pur și simplu, proiectele propuse de către liberali nu sunt susținute. Nu sunt discutate în comisii. Dacă nu sunt promovate în această etapă, sunt sortite eșecului de la bun început", a mai precizat consilierul județean. Lupu a dat exemplul proiectului inițiat pentru a sprijini comunitatea din Sinoe care a avut de suferit în urma inundațiilor din septembrie. "Nici măcar nu a fost discutat în Comisia de Buget, nici nu l-au luat în calcul", a mărturisit el.

"Dictatura PSD"
Dacă proiectele inițiate de liberali sunt blocate din capul locului, nu aceeași soartă o au cele inițiate de către pesediști. Prezenți la Balul Bobocilor organizat de către liceenii Grupului Școlar Energetic din Cernavodă, vicepreședintele CJC, Cristian Darie, și consilierul județean Cristina Dumitrache le-au promis elevilor că vor iniția un proiect de hotărâre pentru a le aloca fondurile necesare achiziționării unei instalații de sonorizare pentru sala de spectacole a liceului. Potrivit unui comunicat de presă al PSD, liceenii au "profitat de calitatea de consilier județean a Cristinei Ileana Dumitrache și au prezentat una dintre dorințele lor, aceea de a avea o instalație de sonorizare".
"Dacă sunt din banii ei, să le dea. Dacă sunt din banii CJC, vă spun că sunt oameni în nevoie care ar putea fi ajutați cu adevărat de noi. Eu sunt împotriva acestor pomeni electorale și voi vota împotrivă, în cazul în care ajunge la stadiul de proiect", a declarat ferm Mihai Lupu. "Pe de altă parte, la Medgidia nu dau nici un ban pentru echilibrarea bugetului", a adăugat el.
Și în opinia consilierului Doina Carp, "nivelul județean de susținere a unui proiect de sprijinire a achiziționării unei instalații pentru un liceu este prea înalt".
Reacția întârziată a CJC de a pune la dispoziția consilierilor convocatoarele este un alt aspect care îi nemulțumește pe liberali. "Întotdeauna ne dau convocatoarele cu o zi înainte astfel încât să nu avem timp să le studiem", a afirmat consilierul Viorel Sorin Ciutureanu. Și liberalul Lupu s-a plâns de același lucru. "Ne-au spus să venim mâine seară (n.r. - astă seară) să luăm ordinea de zi. Dictatura PSD, vă dați seama", a explicat Lupu.
Pe ordinea de zi a ședinței de vineri au fost stabilite pentru moment 47 de proiecte. Printre acestea se numără și aprobarea rectificării Bugetului de Venituri si Cheltuieli, precum și a Listei de investiții ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, pe anul 2008.
Un altul privește aprobarea participării CJC în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Dobrogea".
Totodată, în ședință va fi dezbătut și proiectul privind preluarea în administrarea CJC a unor imobile și aprobarea completării contractului de delegare de gestiune a serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare prin concesiune aprobat prin HCJC nr. 257/18.10.2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0911 secunde