Din cauza inflaţiei, guvernatorul Băncii Centrale a Turciei locuieşte cu părinţii

204
Din cauza inflaţiei, guvernatorul Băncii Centrale a Turciei locuieşte cu părinţii - kapak102149-1702727385.jpg

Articole de la același autor

Noul guvernator al Băncii Centrale a Turciei, care anterior a lucrat şi pe Wall Street, spune că din cauza creşterilor mari de preţuri de pe piaţa imobiliară a fost nevoită să se mute înapoi cu părinţii, informează AFP.

"Nu am găsit o locuinţă la Istanbul. Este extrem de scump. Am decis să ne mutăm la părinţii mei", spune Hafize Gaye Erkan, prima femeie care din luna iunie ocupă postul de guvernator al Băncii Turciei, după două decenii în care a trăit în SUA şi a ocupat posturi de conducere la mai multe bănci importante, precum Goldman Sachs.

"De ce este Istanbulul mai scump decât Manhattan-ul?", s-a întrebat Hafize Gaye Erkan într-un interviu publicat sâmbătă în cotidianul Hürriyet.

În luna noiembrie rata anuală a inflaţiei în Turcia a fost de 62%, alimentată în special de devalorizarea lirei turceşti, iar chiriile au crescut cu 77,1% în Istanbul în aceiaşi perioadă, arată un studiu realizat de Universitatea din Istanbul.

Pentru a lupta cu inflaţia, Banca Centrală a Turciei a majorat dobânda de referinţă de la 8,5% în luna iunie până la 40% în prezent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.727 secunde