Ieri dimineață, la Ovidiu

Doi adolescenți de clasa a noua au murit înecați în lacul Siutghiol

656

Articole de la același autor

O adevărată tragedie s-a petrecut, ieri dimineață, pe lacul Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu. Doi elevi de clasa a noua ai Grupului Școlar din localitate au murit înecați, unul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar alții trei au scăpat ca prin minune, după ce gheața de pe lac s-a spart chiar sub picioarele lor.

Un grup alcătuit din șase adolescenți a vrut să facă, ieri dimineață, în jurul orei 9,30, o plimbare pe malul lacului Siutghiol, din Ovidiu. Văzând că apa este înghețată, ei s-au aventurat pe gheața formată la suprafața lacului. Au mers așadar aproximativ 100 de metri în larg, moment în care s-a produs nenorocirea.
Gheața nu era atât de groasă cum își imaginau tinerii, așa că ea a început să cedeze sub greutatea lor. Din acel moment au urmat clipe de groază. Gheața a început să se crape, iar o parte dintre tinerii din grup a căzut în apă. Patru dintre copii au început să alunece în apa rece ca gheața, iar alți doi au reușit să fugă disperați.
Cei care s-au salvat au chemat ajutoare, unul dintre copii fiind salvat de un polițist comunitar, care se afla în zonă. Un altul a fost tras din apă cu ajutorul unui cablu.
Primul salvat a mers acasă, pe când cel de-al doilea, Ionuț Laurențiu Constanda, de 15 ani, din Ovidiu, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în șoc hipotermic.
Ieri după-amiază, dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al instituției, a declarat, pentru "Cuget Liber", că "minorul a fost adus în camera de resuscitare, după cădere în apă rece. Nu a înghițit apă, doar tremura, în prezent se află în afara oricărui pericol. Astăzi (n.r. - ieri) rămâne internat, rămâne de văzut ce vor spune medicii în cursul zilei de mâine (n.r. - astăzi)".

Victimele au fost scoase din apă după mai bine de o oră
Doi adolescenți au rămas însă în apă. În jurul orei 10, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța, care a intervenit la fața locului cu două autospeciale, o barcă pneumatică și trei scafandri.
Imediat au început căutările, care au fost îngreunate de ceața densă, dar și de vizibilitatea redusă, de cel mult cinci centimetri, pe care scafandrii au întâmpinat-o în apă.
După mai bine de o oră de căutări, scafandrii au putut aduce la mal corpul unuia dintre tineri. El a fost identificat ca fiind Andrei Octavian Romilă, de 15 ani, din Ovidiu.
Medicii aflați la fața locului au început procedura de resuscitare, care a durat aproape jumătate de oră. Fără succes însă. Adolescentul nu a mai putut fi adus la viață, cadrele medicale fiind nevoite să constate decesul.
După mai bine de 30 de minute de la găsirea primului dintre tineri, scafandrii l-au descoperit și pe cel de-al doilea. El a fost adus la mal și identificat ca fiind Alexandru Irimia, de 15 ani, din Mihail Kogălniceanu. Odată ce, în cazul celui dintâi, procedurile de resuscitare nu au avut nici un rezultat, medicii au renunțat la astfel de proceduri în cazul celui de-al doilea adolescent.
Cele două corpuri au fost transportate la Morga Cimitirului Central în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor care au condus la deces.

Rudele au încremenit de durere
Sora uneia dintre victime a fost la un pas de a leșina când a auzit că fratele ei se află în apă și că este căutat de scafandri. Ea a fost liniștită de cunoscuți și a așteptat cu înfrigurare ca ruda sa să fie adusă la mal.

Intervenție grea pentru scafandri
"Am folosit un sistem de căutare circulară. Primul minor a fost găsit la 50 de metri de mal, la o adâncime de șase metri, în mâl, iar cel de-al doilea, la 70 de metri de mal, tot în mâl. Intervenția a fost îngreunată de apa foarte rece, de minus cinci grade, și de vizibilitatea în apă, de cinci centimetri" - a declarat sublocotenent Cătălin Ispas, unul dintre scafandrii care au găsit victimele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9744 secunde